Skip to main content

Praktische informatie

Aankomst

Graag horen wij vooraf hoe laat u ongeveer zult arriveren op de dag van aankomst. Over het algemeen is uw kamer beschikbaar vanaf 15.00 uur. Als u eerder wenst aan te komen, kan dat als de kamer beschikbaar is. Neem hiervoor altijd contact op. Het is altijd mogelijk om uw auto al te parkeren als u voor het inchecken al wilt gaan fietsen of wandelen. 

Vertrek

Normaal gezien verwachten wij dat u uiterlijk rond het middaguur uw kamer verlaten heeft. In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld als uw kindje nog een middagslaapje moet doen) kunnen we daarvan afwijken. Dit altijd in overleg.

Sleutel

Bij aankomst ontvangt u de sleutel van de kamer. Deze sleutel past ook op de deur van de entree beneden. Wij verzoeken u bij binnenkomst, zeker 's avonds en als er verder niemand aanwezig is, de deur aan de binnenkant weer te sluiten en bij vertrek de deur van buiten met de sleutel weer te sluiten. Bij vertrek levert u de sleutel weer bij ons in.

Betalen

Het totaalbedrag van uw verblijf kan bij vertrek, samen met eventueel gebruikte drankjes, ter plaatse contant of via Payconiq afgerekend worden.
Stort u liever vooraf? Ook dat is mogelijk met de volgende gegevens: Bankrekening: IBAN: BE26 7512 0437 7929, t.n.v N. Daniëls. Vermeld bij uw betaling de datum van aankomst en de naam van de kamer(s). Betalen met (credit)kaart is bij ons niet mogelijk.

Veiligheid

Egelantier voldoet aan de eisen voor veiligheid die het decreet op gastenverblijven stelt. In elke ruimte bevindt zich een rookmelder die aangesloten is op een centrale. Bij rookontwikkeling zal er een sirene te horen zijn en zal het grote raam boven in de ontbijtruimte automatisch openen om de rook af te voeren. Brandblussers bevinden zich tussen de trap en de boekenkast en in de ontbijtruimte. In de keuken is ook een branddeken aanwezig. De nooduitgang is voorzien door het raam van de ontbijtruimte. Als de stroom uitvalt, brandt de noodverlichting boven de trap en boven de nooduitgang. Alle deuren zijn brandvertragend.

In de yurt is een apart brandmeldsysteem en daar is een brandblusser voorzien naast de entree. Bij stroomuitval is daar ook noodverlichting aanwezig. 

Gezondheid

Hygiëne is belangrijk, zeker in openbare ruimtes waar meerdere mensen uit verschillende 'bubbels' samenkomen. Wij zorgen ervoor dat de ruimtes schoon zijn. In de entree en in de gang bij de kamers is (hand)ontsmettingsmiddel beschikbaar. In de ontbijtruimte en in elke badkamer hangt een automaat met papieren handdoekjes. 
In de entree is een EHBO-doos aanwezig. Ook is er zonnebrandcrème en anti-muggenspray beschikbaar. 

Kindvriendelijk

Voor baby's en peuters hebben wij op verzoek beschikbaar:

  • kinderbed met lakentjes en dekentjes
  • kinderstoel
  • babybadje 
  • aankleedkussen
  • luieremmer
  • potje
  • kinderbordjes en –bestek
  • traphekje
  • (beperkt) speelgoed voor binnen en buiten

Kinderen mogen meehelpen met het voeren en verzorgen van de dieren of meehelpen in de moestuin met zaaien, wieden en oogsten. 
In de tuin zijn ook te vinden: zandbak, kabouterbos, glijbaantje, trampoline, petanquebaan, tafeltennistafel.

Ramen en deuren

Alle veluxramen hebben een verduisteringsgordijn. In elke kamer is een opstapje aanwezig om de bovenste gordijntjes gemakkelijk te kunnen openen en sluiten. Op warme dagen is het verstandig om de ramen en gordijntjes overdag gesloten te houden om de voorkomen dat de temperatuur in de kamer te hoog oploopt.
Wonen en verblijven op het platteland heeft ook nadelen: er zijn meer vliegen en andere insecten. In elke ruimte is één raam met muggengaas. De deur van de entree heeft een hor. Vriendelijk verzoek om, zeker in de zomer, alleen deze ramen open te zetten en om de hordeur steeds te sluiten. De badkamers zijn voorzien van mechanische ventilatoren.

Roken

Het hele gebouw en de yurt zijn rookvrij. Buiten kan uiteraard gerookt worden. Wij verzoeken u peuken in de daarvoor bestemde (as)bakken te deponeren en ervoor te zorgen dat u anderen geen overlast bezorgt. Bij slecht weer kunt u een paraplu gebruiken en uw sigaretje op het overdekt terras roken. 

Keuken

Gasten kunnen gebruikmaken van de keuken met inventaris. Het is niet toegestaan om etenswaren, al dan niet bereid, op het aanrecht te laten staan. In de koelkast is beperkt ruimte. Zorg dat alles dat je daar in zet altijd goed verpakt of afgedekt is. 

Voor de gasten van de yurt is er de buitenkeuken met terras, vuurplaats, pizza-oven en barbecue. 
Als er geen gasten in de yurt zijn, kunnen andere gasten ook gebruikmaken van deze faciliteiten.
Aan het gebruik van de keukens zijn geen kosten verbonden, mits alles netjes en schoon achtergelaten wordt. 

Sanitair

Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad, aparte douche, toilet en wastafel. In het bad en de douche kunnen desgewenst anti-slipvoorzieningen aangebracht worden. Handzeep, shampoo en douchegel en een haardroger zijn aanwezig. Per persoon liggen er een badlaken, handdoek en een washandje klaar. Toiletpapier is aanwezig.
Beneden in de entree bevinden zich een toilet en douche voor de gasten van de yurt. Bij grote groepen en als er een kamer vrij is, stellen we een extra badkamer op een van de  kamers beschikbaar aan de gasten van de yurt.
Als er geen gasten in yurt zijn, kunnen deze voorzieningen ook gebruikt worden door de gasten van de kamers.

Bedden

In elke kamer staat een ruime boxspring. De bedden worden standaard tweepersoons gedekt. Op verzoek kunnen de bedden ook apart gedekt worden. Op alle kamers bevindt zich een zetelbed. Uitgeklapt is dit een bed van 2.00 x 1.40 m. Hierop kunnen twee kinderen of een volwassene slapen. Op verzoek kan er een babybedje met beddengoed extra bijgeplaatst worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Op verzoek zijn extra kussens of een dikker dekbed beschikbaar. 

In de yurt staan 15 eenpersoons bedden. Verhuur van de yurt is standaard zonder linnengoed. Op de bedden ligt een onderlaken en kussen met sloop. Linnengoed (dekbed met overtrek en handdoeken) kunnen bijgeboekt worden voor 15€ per persoon. Zelf slaapzakken en handdoeken meebrengen kan ook. 

Maaltijden

Wij gebruiken voor alle maaltijden zo veel mogelijk biologische producten. Als u een kamer huurt, is dat inclusief ontbijt. Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtruimte of, bij mooi weer, op verzoek, op een van de terrassen in de tuin. Wij horen graag 's avonds hoe laat u de volgende dag wilt ontbijten en of u speciale wensen hebt voor het ontbijt. 
Verhuur van de yurt is standaard zonder ontbijt. Dit kan bijgeboekt worden voor 15€ per persoon per dag. 
Met speciale wensen (vegetarisch, veganistisch, dieet) kunnen wij rekening houden als u het tijdig aangeeft.
Wij maken een lunchpakket voor u voor 15€ per persoon als u dat minimaal 1 dag van tevoren aangeeft. 

Drankjes

Koffie en thee kunt u gratis zelf maken in de keuken. In de koelkast in de ontbijtruimte staan drankjes. Wij vragen u zelf bij te houden wat u gebruikt op het daarvoor bestemde lijstje. Bij vertrek kan alles worden afgerekend.

Recreatie

Op uw kamer staat een TV met internettoegang. 
In de kast boven, naast de trap zijn gezelschapsspelletjes, boeken en tijdschriften aanwezig. Wifi is overal gratis beschikbaar. Indien nodig kunnen wij u een stekkeradapter verstrekken. 
Om uw uitstapjes in de buurt te plannen is er ruim toeristische informatie beschikbaar. Ook fiets- en wandelkaarten van de omgeving zijn beschikbaar om gedurende uw verblijf te gebruiken. 

Was

Tegen betaling van € 5,00 kunnen wij een was voor u draaien, inclusief wasmiddel. Bij goed weer graag zelf buiten ophangen aan de waslijn; bij slecht weer kan het in de droger voor € 5,00. Op verzoek zijn een strijkplank en strijkijzer ter beschikking.

Fietsen

Gasten die hun eigen fiets meebrengen, kunnen deze veilig stallen in het tuinhuisje. Een elektrische fiets opladen kan daar ook.
Fietsen LUC in Arendonk heeft huurfietsen beschikbaar www.fietsenluc.be.
Fietspomp en reparatiematerialen zijn bij ons aanwezig.

ANNULEREN

Wij snappen dat er plotseling iets kan gebeuren waardoor uw verblijf niet door kan gaan zoals gepland. U mag dan ook altijd gratis uw verblijf verplaatsen naar een andere datum (op basis van beschikbaarheid). Annuleren zonder alternatieve datum voor het verblijf kan gratis tot vier weken voorafgaand aan het geplande verblijf. Annuleert u tussen vier en twee weken voorafgaand aan het geplande verblijf, dan betaalt u een vergoeding van 25% van de boekingsprijs. Voor annuleren binnen twee weken voor het geplande verblijf betaalt u 50% van de boekingsprijs.